Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Οι πιο συχνές ερωτήσεις



Ποιά είδη ινομυωμάτων μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη μέθοδο HIFU; Οι περισσότεροι ασθενείς με ινομυώματα της μήτρας μπορούν να κατευθυνθούν σε μια διαδικασία HIFU ως πρώτη επιλογή.

Τι πρέπει να γνωρίζει η ασθενής πριν την διαδικασία HIFU; Δεν πρέπει να έχει κάνει έκτρωση κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών. Δεν πρέπει να υπάρχει φλεγμονή του κόλπου και τη λεκάνη. Δεν πρέπει να έχει περίοδο κατά τη διάρκεια τη προβλεπόμενη διαδικασία HIFU. Δεν πρέπει να φοράει  σπειράλ ή κάποια άλλη αντισυλληπτική συσκευή.

Υπάρχει κάποιο ρίσκο για την μήτρα στην εφαρμογή της θεραπείας HIFU; Όχι. Η διαδικασία HIFU είναι απολύτως ακίνδυνη για την μήτρα και τις ωοθήκες και χωρίς κίνδυνο για την παραγωγική λειτουργία της μήτρας!

Είναι πιθανόν μια διαδικασία HIFU να μην είναι επιτυχής; Πριν από την θεραπεία γίνεται μια εξέταση προσομοίωσης προκειμένου να επιλεγούν μόνο κατάλληλες περιπτώσεις και να εξασφαλιστεί ότι θα χρειαστεί μόνο μια συνεδρία. Σε σπάνιες περιπτώσεις (στα πιo μεγάλα ινομυώματα), μπορεί να χρειαστεί μια πρόσθετη συνεδρία για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία HIFU; Κατά μέσος όρος 2 έως 3 ώρες, αλλά η διάρκεια είναι ατομική.

Τι συμβαίνει με τον ιστό που έχει νεκρωθεί; Σταδιακά ο οργανισμός απορροφά το νεκρωτικό ιστό για κάποιο χρονικό διάστημα και αυτή η περίοδος είναι ξεχωριστή για κάθε ασθενή.

Πονάει η θεραπεία HIFU; Όχι! Δεν πονάει. Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της θεραπείας η ασθενής μπορεί να νιώθεί μια μικρή ενόχληση στη μήτρα αλά αυτό είναι φυσιολογικό και σημαίνει ότι επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι αναισθησία χρησιμοποιείται; Κατά την διάρκεια της θεραπείας η ασθενής είναι μόνο υπό ελαφριά μέθη και όχι ολική αναισθησία. Θα είναι ήρεμη αλλά και θα έχει επικοινωνία με τους γιατρούς.

Ποια είναι η περίοδος ανάρρωσης μετά την HIFU;  Υπάρχει κάποια ειδική διαδικασία που πρέπει να τηρείται; Ναι, υπάρχι. Σε κάθε ασθενή εξηγείται τη πρέπει να κάνει και τι να περιμένει. Ο μόνος περιορισμός είναι να μην έχει σεξουαλική επαφή για ένα μήνα.

Υπάρχει πόνος μετά τη θεραπεία; Μετά την θεραπεία μπορεί να υπάρχει πόνος παρόμοιος με εμμηνόρροια για λίγες ημέρες που αντιμετωπίζεται με παυσίπονα.

Τηρείται κάποια δίαιτα πριν και μετά τη θεραπεία; Ναι. Η ασθενής ακολουθεί μία ειδική διατροφή που αρχίζει τέσσερις μέρες πριν τη θεραπεία.

Επιτρέπεται το άθλημα μετά την HIFU; Είναι καλύτερα να περιοριστεί η ένταση για περίπου ένα μήνα μέχρι να γίνει το πρώτο  check-up.

Μετά από πόσο καιρό εξαφανίζοτναι τα συμπτώματα; Το ινομύωμα απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό και η περίοδος αυτή είναι ξεχωριστή για κάθε ασθενή. Συνήθως μέσα σε ένα έτος ή παραπάνω για μεγάλα ινομυώματα.

Ο εξεταστικός έλεγχος μετά την θεραπεία είναι υποχρεωτικός; Ναι! Θα check-up είναι μετά από 1, 3, 6 και 12 μήνες με ιδικό υπερηχογράφο στη HIFU Κλινική και δεν χρεώνονται εξτρά.

Σε ποιές περιπτώσεις δεν συνιστάται η Θεραπεία HIFU για αφαίρεση υνωμιομάτων; Υπάρχουν αυστηρές ενδείξεις για HIFU θεραπεία και στη προεξέταση θα κριθεί αν η ασθενής είναι κατάλληλη ή όχι.

Πότε μπορεί να αρχίσουν οι προσπάθειες για εγκυμοσύνη; Η ασθενής δεν πρέπει να μείνει έγκυος για τουλάχιστον έξι μήνες. Αλλά η περίοδος αυτή είναι ξεχωριστή για κάθε περίπτωση. Εξαρτάται από το μέγεθος του ινομυώματος και το ρυθμό με τον οποίο μειώνενται. Οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση μπορούν να προχωρήσουν σ΄αυτή τέσσερις μήνες μετά τη θεραπεία.

Εμείς θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα της θεραπείας HIFU. Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γράψτε το email Σας στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!  Μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους Σας!

Διαβάστε επίσης:


Ινομύωμα και
η θεραπεία HIFU
Τα καλά νεα 
για τον καρκίνο
Το ρολόι γύρισε πίσω για την Kimberly





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου