Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Έχετε κουραστεί τα χειρουργεία;


ProfTimothy James MasonUK

«Στο μέλλον, ούτε ένας χειρούργος δεν θα θελήσει να χρησιμοποιεί ένα νυστέρι για να χειρουργεί, αλλά ούτε οι ασθενείς δεν θα συμφωνούν με τη χειρουργική τομή. Το μέλλον βρίσκεται στους Υπέρηχους Υψηλής Έντασης.»








Μέρα με τη μέρα η θεραπεία HIFU κερδίζει έδαφος και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για βελτίωση τη ποιότητα ζωής και τη μακροζωία των εκατομμυρίων ασθενών με σοβαρές ιατρικές καταστάσεις, στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Σώζει από περιττούς θανάτους, αναπηρία και ταλαιπωρία αμέτρητων ανθρώπων.

Ο εστιασμένος υπέρηχος (HIFU) έχει εγκριθεί για θεραπεία των 20 ασθενειών και πάνω παγκοσμίως, και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο για θεραπεία πολλών άλλων παθήσεων.

Η θεραπεία ΗIFU εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή ένωση το 2005. Από τότε έχουν ανοίξει 12 κέντρα σε 6 ευρωπαϊκές  χώρες όπου θεραπεύονται διάφορες ογκολογικές και μη-ογκολογικές παθήσεις: Αγγλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Ρουμανία

Ο εστιασμένος υπέρηχος υψηλής έντασης παρέχει μια μη επεμβατική και μη φαρμακευτική μέθοδο για τον έλεγχο του πόνου σε ασθενείς, για τους οποίους η ακτινοθεραπεία δεν είναι πλέον βιώσιμη επιλογή, ή όταν άλλες θεραπείες δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τον πόνο.

Η HIFU μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ασθενείς που η χειρουργική επέμβαση αποτελεί κίνδυνο. Εκτός από την ικανότητα να θεραπεύει και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής, έχει αποδειχθεί ότι η HIFU μειώνει ή εξαλείφει τελείως τον πόνο που συνδέεται με τον όγκο και έτσι βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ασθενών με προχωρημένη νόσο.

Τα καρκινικά κύτταρα που έχουν υποστεί επεξεργασία με HIFU είναι νεκρά. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η αγωγή με HIFU διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο βοηθά στην περαιτέρω μείωση του κινδύνου εμφάνισης νέων όγκων.

Τα τελευταία νέα. Ο εστιασμένος υπέρηχος υψηλής έντασης  μπορεί να διεγείρει ή να καταστέλλει τη νευρική δραστηριότητα, ανάλογα με τις παραμέτρους της ενέργειας που εφαρμόζεται στο νευρικό ιστό.

Οι νευροτροποποιητικές συνέπειες θα μπορούσαν δυνητικά να επιτρέψουν μια σειρά από θεραπευτικά οφέλη, όπως: επαλήθευση των στόχων στον εγκέφαλο πριν από τη θεραπεία και καταστολή επιληπτικές κρίσεις ή συμπτώματα ψυχιατρικών διαταραχών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα σχετικά με την θεραπεία HIFU. Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γράψτε το email Σας στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!  Μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους Σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου