Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ο εφευρέτης του θεραπευτικού συστήματος Haifu


Το πρώτο θεραπευτικό σύστημα Haifu με εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης (HIFU) εφευρέθηκε από τον Καθηγητή Zhibiao Wang και έχει δοκιμασθεί κλινικά για μη επεμβατική θεραπεία όγκων.

Ο Καθηγητής Zhibiao Wang είναι Πρόεδρος της Chongqing Haifu Technology Co., Ltd και είναι ένας από τους αντιπροέδρους στην επιτροπή νεολαίας του Συλλόγου Biomedical Engineering στη Κίνα. Επίσης είναι και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ultrasonic Engineering in Medicin του Chongqing Medical University.


Ο Καθηγητής  Zhibiao Wang έχει τελειώσει το Chongqing Medical University το 1989 και το 1993 πήρε το διδακτορικό του. Διευθύνει τη κλινική θεραπεία, την εκπαίδευση και την έρευνα σχετικά με το εστιασμένο υπέρηχο και έχει εκπαιδεύσει 4 μεταδιδακτορικούς ερευνητές, 17 γιατρούς και 28 ειδικούς. Το 1996 για πρώτη φορά ο καθ. Wang εισήγαγε το κόνσεπτ του BFF (biological focused field).

Prof. Zhibiao Wang
Το 2000 ο καθηγητής Wang επιτυγχάνει «τεχνολογικά-προηγμένα προγράμματα στον ένατο πενταετής πλάνο», «εθνικά torch προγράμματα» και «εθνικά προγράμματα τεχνολογίας» που χρηματοδοτήθηκαν αντίστοιχα από Committee of National Nature & Science Fund, National Science & Technology Committee και National Development & Planning Committee.

Τα τελευταία χρόνια έχει γράψει περισσότερα από  200 επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Κίνα και εξωτερικό.  Έχει 11 κινέζικες και 7 διεθνές διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το 2000 έλαβε το Δεύτερο εθνικό βραβείο τεχνολογικής καινοτομίας για το θεραπευτικό σύστημα Haifu.

Τώρα ο καθηγητής Wang είναι επικεφαλής στον τομέα της έρευνας και βελτίωσης του συστήματος Haifu, τη κλινική εφαρμογή και  του μάρκετινγκ στο Chongqing, Κίνα.


Εμείς θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα σχετικά με την θεραπεία HIFU. Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γράψτε το email Σας στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!  Μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους Σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου