Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Εστιασμένος υπέρηχος, σύντομο ιστορικό


1942 - Ο καθηγητής John G. Lynn εκφράζει γνώμη για πιθανή χρήση τον Εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης στη χειρουργική.

1954 - Ο Καθηγητής William Fry ανακάλυψε ότι ο υπέρηχος μπορεί να εστιάζεται καλά στους μαλακούς ιστούς.

1988 - Υπό την ηγεσία του καθηγητή Zhibiao Wang ξεκίνησε το ερευνητικό έργο της θεραπείας με Εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης στη Chongqing, Κίνα.

1997 - Ιδρύθηκε το Ιατρικό Ινστιτούτο Υπερήχων Engineering υπό την ηγεσία του καθηγητή  Zhibiao  Wang . Η μέθοδος ΗΙFU εγκρίθηκε για κλινικές δοκιμές από την Κινέζικη δημόσια διοίκηση.

1999 - Υπό την ηγεσία του καθηγητή Zhibiao Wang ιδρύθηκε Chongqing Haifu Technology Co. Ltd.

2000  - Η μέθοδος HIFU εγκρίθηκε από την Κινέζικη δημόσια διοίκηση και τα πρώτα Haifu συστήματα εγκαταστάθηκαν στη Κίνα.

2001 - Ιδρύθηκε Ο Διεθνής Οργανισμός για θεραπευτικό υπέρηχο με έδρα  Chongqing, Κίνα. Πάνο από 20 συστήματα Haifu® Model-JC έχουν εγκατασταθεί στη Κίνα.

2002 -  Έχει εγκατασταθεί το πρώτο σύστημα Haifu® Μodel-JC για κλινικές μελέτες στο Churchill Hospital, Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο. 

2005 - Το σύστημα Haifu® Μodel-JC  παίρνει πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής ένωσης και αρχίζει μαζί με την εταιρεία Siemens μια  ανάπτυξη από κοινού για βελτίωση του συστήματος.

2007 - Οι καθηγητές Umberto Veronese και Franco Orsi αρχίζουν κλινικές δοκιμές  του θεραπευτικού συστήματος Haifu® Μodel-JC στο Istituto Europeo de Oncologia (ΟΙΕ) στο Μιλάνο, Ιταλία

2011 - H διαχείριση της κλινικής "Αγία Μαρίνα" στο Πλέβεν, Βουλγαρίας επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας στο Μιλάνο και άχρισε εκπέδευση στη δική της ομάδα γιατρών για το σύστημα Haifu® Μοdel JC.

2012 - Υπό της ηγεσίας του Καθηγητή Gorchev και την ομάδα του, το θεραπευτικό σύστημα Haifu® Μοdel-JC άρχισε να λειτουργεί  στο Νοσοκομείο "Αγία Μαρίνα", Πλέβεν, με το οποίο Οι Βούλγαροι γιατροί εντάχθηκαν στη διεθνή οικογένεια  HIFU  και έγιναν μέρος της πρωτοπορίας της παγκόσμιας ιατρικής.

Εμείς θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα σχετικά με την θεραπεία HIFU. Για να μην χάσετε ούτε μια ανάρτησή μας, γράψτε το email Σας στη φόρμα η οποία βρίσκετε πάνω δεξιά.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!  Μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους Σας!

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου